تدقیق

عن الرسول صلی الله علیه و آله: لیس القرآن بالتلاوة ولا العلم بالروایة ولکن القرآن بالهدایة والعلم بالدرایة

تدقیق

عن الرسول صلی الله علیه و آله: لیس القرآن بالتلاوة ولا العلم بالروایة ولکن القرآن بالهدایة والعلم بالدرایة

تدقیق به معنای دقیق نمودن موضوع مورد بررسی است. این نام را برای این وبلاگ برگزیده‌ام، زیرا فکر می‌کنم مهمترین چیزی که این روزها در دانش مدیریت به آن نیاز داریم، تدقیق دانسته‌ها است. ما چیزهای زیادی را در طول سالیان متمادی در حوزه مدیریت آموخته‌ایم. الان وقت آن است که به جای افزودن بدون توقف به این انبان دانش، نگاهی به عقب بیاندازیم، خطاهایمان را بشناسیم، نواقصمان را تکمیل کنیم و مهملاتی که به اشتباه در بین دانسته‌های ما جای گرفته‌اند را پاک کنیم.

سامانه مشابهت یاب متون سمیم نور

انگیزه خدمت در بخش عمومی

جمعه, ۱ بهمن ۱۳۹۵، ۰۲:۱۷ ب.ظ

دیروز با یکی از دوستان صحبت این بود که در تحقیقی که جدیدا یکی از اساتید بزرگوار انجام دادند نشان داده شده که انگیزه کار کردن در بخش عمومی کشور ما با بخش خصوصی تفاوتی ندارد. بزرگواران نویسنده به این نتیجه رسیده‌اند که به واسطه رسوخ مدیریت دولتی نوین در کشور چنین اتفاقی افتاده و عملا نگاه کارکنان به کار کردن در بخش عمومی دقیقا شبیه نگاه کارکنان بخش خصوصی به کار کردن در آن بخش شبیه شده است. اگرچه اصل یافته را محل شک چندانی نمی‌بینم (به دلیل تجربیات شخصی) اما در مورد استدلال این بزرگواران چند نکته دارم:

1-    اثرگذاری یک نظریه بر نگاه کارکنان بخش عمومی در جامعه را باید با توجه به میزان اشاعه این نظریه در بین کارکنان و مدیران بخش عمومی مورد بررسی قرار داد که در ایران در مورد میزان اشاعه این امر شبهه جدی دارم. ضمنا باید بتوان سابقه‌ای پیش از مطرح شدن مدیریت دولتی نوین برای وجود انگیزه خدمت در کارکنان بخش عمومی کشور یافت که فیه تامل!

2-    اما توجیه خودم در این زمینه این است که عملا دولت در ایران از ابتدا به عنوان یک کارفرمای بزرگ مطرح شد و بسیاری از افراد صرفا به خاطر اینکه به دنبال کار بودند در بخش عمومی شاغل شدند و تلاش چندانی نیز برای نهادینه‌سازی ارزش‌ها و نگرش‌های بخش عمومی در این افراد صورت نگرفت. لذا اگرچه همه می‌دانند که در حال ارائه خدماتی هستند که نفع آن به عامه مردم می‌رسد اما این امر نگرش متفاوتی را برای آنها در بخش عمومی ایجاد نمی‌کند.

البته اصل موضوع به شدت اختلافی است و مطالعات مختلف در دنیا نتایج متعارضی را در این زمینه نشان داده‌اند که مطالعه بیشتر در این زمینه را می‌طلبد.

  • محمد مهدی علی‌شیری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی